Úszótanfolyam 2015. szeptembertől - Nagy Sándor Úszásoktatás

Úszótanfolyam 2015. szeptembertől

Nyári úszótábor – visszatekintő

Az idei nyár elég érdekes volt, több napos esős, hűvös időt őrült nagy hőség követett. Ráadásul egymás után többször is. A nyári úszótáborainkat azonban a szélsőséges időjárás sem akadályozta meg abban, hogy a résztvevő gyermekeknek kellemes és maradandó élményt nyújtson. Maradandót is, mert mindenkinél fejlődést tapasztaltam és a szülők is elégedetten nyilatkoztak.

Viszont minden jónak egyszer vége szakad, így augusztus 14-én bezártuk a nyári úszótábort a Kispesti Uszodában. Ez a hét a hosszú hétvégéről szól, gondolom sokan családi vagy baráti körben töltik az augusztus 20-i ünnephez kapcsolódó napokat.

Úszótanfolyam 2015. szeptembertől

Jövő héten pedig elkezdődik a felkészülés az iskolai szezonra, indul az eszközbeszerzés, a pedagógusok is hegyezik a ceruzáikat. Érdekesen kezdődik a tanév, mivel kedd lesz az első tanítási nap a 2015/2016-os tanévben.

A tanfolyami úszásoktatás többnyire az iskolai szezonhoz kapcsolódik. A Kispesti Uszodában is az iskolakezdést követően indulnak a tanfolyamok, én szeptember 7-től várom a jelentkezőket az első órára.

Természetesen marad az évek óta bevált hétfő-szerdai csoportbeosztás. 16-17 óráig a középhaladó csoport (új nevén: delfin), 17-18 óráig a kezdő csoport (új nevén: ebihal), 18 órától pedig a haladó csoport (új nevén: cápa) vetheti be magát a vízbe.
Tanfolyami befizetés az uszoda pénztárában. Jelentkezni az óra kezdete előtt 10-15 perccel az uszoda előcsarnokában lehet.

A szükséges felszerelések

  • törölköző
  • papucs
  • fürdőruha/fürdőnadrág
  • úszósapka
  • esetleg úszószemüveg

Olvasd el, hogy szabad-e úszószemüveget használni a tanfolyami órákon.

Ragadós a példa

múlt héten írtam az úszó VB kapcsán, hogy a nagy versenyeket követően fellendül az érdeklődés a gyermekek és szüleik részéről az úszótanfolyamokkal kapcsolatban. Mindenkinek tetszett a magyar úszók nagyszerű teljesítménye, Hosszú Katinka vegyesúszó és Cseh Laci pillangós győzelme óta még a kezdő 5-6 évesek is pillangózni készülnek.

Na ez azért még odébb van egy ilyen korú gyermeknek, de a lelkesedés és az elszántság (a szülői elszántság) elismerésre méltó.
Addig is amíg találkozunk, a kezdő csoportba jelentkezők gyakorolják otthon a vízhez szoktató feladatokat.

Összegzésül:

Hétfő-szerda 16-19 óráig a Kispesti Uszodában úszótanfolyam Nagy Sándornál