Hurrá, nyaralunk! - Nagy Sándor Úszásoktatás

Hurrá, nyaralunk!

Gondolatok a nyári biciklis kikapcsolódástól az úszásoktatásig…

Miért fontos az úszás tanulás?

Erről most éppen két lényeges dolog jut eszembe:
Az egyik, hogy az úszástudás hozzájárul az egészséges életmód kialakításához, fenntartásához, a másik, hogy biztonságot ad a szülőknek, hozzátartozóknak a gyerek nyári vizes programjaival kapcsolatban.

Bicajozás ausztriábanNyár, meleg, szabadság, szórakozás…, még az úszásoktatók is nyaralnak. Az elmúlt napokban Ausztriában bicikliztünk néhány km-t és kora esti programként, felfrissülésre vágyva meglátogattuk a helyi kicsi strandot. A környezet gyönyörű és ápolt volt, jólesett megpihenni a medenceparton.

Öröm volt nézni, ahogy a helyi és a nyaraló 6-10 éves gyerekek is élvezték a vizet. Önfeledten játszottak, szórakoztak a nagymedence szélén is, mert egy kicsit már valamennyien tudtak úszni. Persze, a szülők a parton ülve, beszélgetve rajtuk tartották a szemüket és az uszodamester is figyelemmel kísérte a medencét. Azzal együtt, a nagymedencés játék azt jelentette, hogy nyilván valamilyen úszásoktatáson részt vettek, oviban vagy általános iskolában.

úszásoktatás ausztriában - strandNe gondolja senki, hogy ezek a nyaraló vagy helyi gyerekek extra úszástudással rendelkeztek, egyszerűen csak – ahogy Péter bácsi mondaná 🙂 – “jól mozogtak” a vízben. Egy kis gyors-, illetve hátláb, hátúszás, elnagyolt mellúszás, de a lényeg, hogy amit megtanultak az úszásoktatásuk során, azt élvezettel alkalmazták játék közben. Valószínűleg ők a továbbiakban is örömmel látogatják majd az uszodát, az úszótanfolyamot, mert kellemes vizes élményeket szereztek/szereznek a közös családi kikapcsolódás alatt is.

Az úszásoktatás jelentősége

És itt kanyarodok vissza a gondolatmenet elejére, hiszen az a gyerek, akinek hozzátartozik a víz, az uszoda a nyári programok élvezetes eltöltéséhez, az nagy valószínűséggel felnőtt korában is hasonló kikapcsolódási formákat, illetve edzésformákat választ majd. Úszást, esetleg más vizes sportot.

Az aktív mozgás hozzá fog tartozni az életviteléhez, elősegíti a mindennapi jó közérzetét. Ezért dolgozunk mi edzők, oktatók, szülők.

Még egy kis kikapcsolódás, esetleg nyári úszótábor, hamar elrepül a nyár.
Szeptember elejétől újult erővel folytatom az úszótanfolyamokat, várok mindenkit szeretettel!